Suzan van Putten

Introductie

Opleidingen

Voor het uitoefenen van mijn vak heb ik tien jaar gestudeerd. Allereerst heb ik het HBO bachelor diploma Complementary Alternative Medicines, ook wel afgekort als CAM, behaald. Daarna heb ik de basisvakopleiding Traditionele Chinese Geneeskunde en Acupunctuur bij Qing-Bai gevolgd. Vervolgens heb ik bij Heartmath Benelux trainingen gevolgd op het gebied van ademhaling en ontspanning volgens de hartcoherentiemethode. Inmiddels heb ik ook de opleiding Sport- en Osteoacupunctuur bij ICZO in België afgerond en ben ik gecertificeerd en geregistreerd als sportacupuncturiste. 

 

Uitgebreid netwerk van therapeuten

Ik werk samen met mijn collega's van Fysiotherapie Sterrenburg in Dordrecht en Natuurlijk Gezondheidscentrum Rotterdam. Hierdoor kan ik je altijd doorverwijzen voor een aanvullende therapie of wanneer ik je niet meer verder kan helpen. Hieronder een overzicht van de behandelingen van mijn collega's.

http://www.fysiotherapiesterrenburg.nl

fysiotherapie - lymfedrainage - manuele therapie - podotherapie - medische fitness - pedicure - bekkentherapie

http://www.ngrotterdam.nl

homeopathie - osteopathie - psychotherapie - haptonomie

 

Achtergrond

Mjin interesse in de mens en gezondheid is een belangrijke drijfveer voor de keuze van deze opleiding en dit beroep.

Ooit had ik zelf een burn-out. Hoe gek het ook klinkt, het heeft me veel gebracht. De switch naar een andere werkomgeving en veel inzicht in mijn eigen doen en laten. Voordat ik deze praktijk had, heb ik met heel veel plezier in het bedrijfsleven gewerkt. Lange tijd werkte ik in de communicatie, een vaak hectische werkomgeving. Het in balans houden van mijn stressniveau was 'daily business'. Inmiddels weet ik wat ik moet doen om me goed te voelen. Deze persoonlijke ervaring heeft ervoor gezorgd dat mijn afstudeeronderwerp voor mijn HBO-opleiding over burn-out ging. Met een onderzoek naar de persoonlijkheidsfactoren die in verband worden gebracht met burn-out haalde ik mijn bachelor. Stress en burn-out zijn naast de spijsvertering/voeding mijn specialisaties in de praktijk. Het interessante van deze twee specialisaties is dat steeds meer blijkt dat beide systemen veel invloed op elkaar hebben.