Regenereren

Het doel van een regeneratieconsult is je leven weer op orde te krijgen. Natuurlijke (kruiden)middelen en voedingsadviezen worden hiervoor ingezet. Daarnaast aandacht voor je energiehuishouding en de rol van spanning en ontspanning in je leven en hoe je hier beter mee om kunt gaan. Wanneer je hier weer meer controle over hebt, wordt de stress minder, krijg je meer energie en versterk je zo je eigen kracht. 
 
Achtergrond bij behandeling

Bij stress worden het zenuwstelsel, het hormonale stelsel en het immuunsysteem actief. Wanneer de stress te lang aanhoudt, gaat dit ten koste van de herstel- en reparatieprocessen in je lichaam en raak je uitgeput, ofwel burn-out. Om je stresssysteem in balans te brengen wordt gebruik gemaakt van kruiden of acupunctuur.
Door inzicht te krijgen hoe je omgaat met de balans tussen spanning/rust en energiegevers en -nemers en en hoe je dit kunt verbeteren, kan je bovengenoemd proces ook een halt toeroepen. Zo krijg je meer rust en energie. Beide zijn heel belangrijk bij het herstel van stress en burn-out.

  Tijdens een langdurige periode van stress of burn-out is het belangrijk dat je goed op je voeding let. Je kunt je voorstellen dat je dan veel meer vitamines en mineralen verbruikt wanneer je gespannen bent, dan wanneer je je rustig voelt. Tegelijkertijd heb je dan ook meer voedingsstoffen nodig om te herstellen. Daarnaast hebben bepaalde voedingsmiddelen de eigenschap om het immuunsysteem te prikkelen.
Aangezien dit systeem al onder druk staat bij stress of burn-out is het beter om deze voedingsmiddelen zo veel mogelijk te laten staan. Ik geef je adviezen over wat je beter wel of niet kunt eten, afhankelijk van jouw klachten en jouw voedingspatroon.