Rust

Massages en natuurlijke rustgevers op basis van kruiden zorgen voor ontspanning en rust. En met de ontspanningstechnieken leer je je niet alleen in een rustige omgeving te ontspannen, maar juist ook tijdens stressvolle situaties. 
 Achtergrond bij behandeling
 
 
Rust is heel belangrijk bij stress of burn-out. Het lichaam heeft in deze periode veel behoefte aan rust en ontspanning. Klassieke massage zorgt voor een goede doorbloeding en een ontspannen gevoel. Gespannen spieren door aanhoudende spanning worden zo los gemaakt waardoor de energie weer gaat stromen.
Het lijkt eenvoudig om rust te nemen en ontspanning te zoeken. Soms gaat dat niet vanzelf en dan kunnen natuurlijke rustgevers op basis van kruiden uitkomst bieden. Daarnaast kan acupunctuur ingezet worden.

  Ontspanningstechnieken helpen je om beter om te gaan met stressvolle situaties, waardoor je sneller en makkelijker ontspanning en rust vindt. Het gaat hierbij om eenvoudige technieken die je zelf makkelijk kan toepassen. Om een indruk te krijgen van je stressniveau maak ik gebruik van een computerprogramma, waar hartslag, adempatroon en -frequentie worden gemeten. Dit is gebaseerd op de hartcoherentiemethode, waarbij men uitgaat van de positieve invloed van ademhaling en ontspanning op lichaam en geest.